لوگو پروان آکادمی

اخذ اقامت ترکیه

اخذ اقامت ترکیه و تابعیت ترکیه روشهای گوناگون و نکات پراهمیتی دارد که در این مقاله مورد بررسی قرار می گیرد، در ادامه به برخی از سوالات متداول متقاضیان اخذ اقامت ترکیه میپردازیم. شما میتوانید با بررسی و تحلیل روش‌ها و شرایط مختلف مناسب‌ترین روش مهاجرت به ترکیه را برای خود برگزینید.
ترکیه از جمله جذاب‌ترین مقاصد گردشگری مردمان سراسر دنیا به ویژه ایرانیان بوده است. به علت اینکه ایران در مجاورت و همسایگی ترکیه قرار دارد، و همچنین از لحاظ شرایط جوی آب و هوایی و برخی خصوصیات دینی و فرهنگی دارای شباهت‌های زیادیست و ایرانیان برای سفر توریستی و گشت و گذار در ترکیه نیازی به اخد ویزا ندارند. کشور ترکیه در طی سالیان گذشته رشدی چشمگیر در زمینه جذب دانشجویان داشته است و به یکی از مقاصد برتر تحصیلی دنیا نیز شناخته میشود و همچنین با تسهیل روند سرمایه‌گذاری و خریداری ملک شهروندان خارجی، با استقبال دوچندان متقاضیان اقامت در ترکیه مواجه شده است. بنابراین قصد داریم تا در ادامه 3 روش متداول اخذ اقامت ترکیه برای ایرانیان را معرفی نماییم.

اخذ اقامت توریستی ترکیه

درواقع شهروندان ایرانی می‌توانند با همراه داشتن پاسپورت معتبر برای حداکثر ۹۰ روز در یک بازه زمانی ۶ ماهه به صورت توریستی در کشور ترکیه اقامت داشته باشند(بدون نیاز به اخذ ویزا). البته قابل ذکر است که این مورد برای عام شهروندان دنیا مشابه نبوده و اغلب اتباع کشورهای گوناگون بایستی با مراجعه به وب‌سایت evisa.gov و پرداخت مبلغی، نسبت به اخذ ویزای فرودگاهی و الکترونیکی قبل از ورود به ترکیه اقدام نمایند.

شهروندان خارجی‌ای که قصد دارند بیشتر از زمان ۹۰ روزه ویزای توریستی الکترونیکی خود در کشور ترکیه اقامت داشته باشند، بایستی ضمن دریافت  دفترچه‌ای کوچک و آبی رنگ از اداره مهاجرت ترکیه اقدام نمایند و از این طریق دیگر نیازی به خروج از کشور و اخذ مجدد ویزا و مهر پاسپورت را نخواهند داشت.

ولی این قانون برای شهروندان ایرانی صادق نمیباشد و به علت این که ویزای توریستی صادر نمیگردد، خروج از کشور بیش از پایان مدت زمان ۹۰ روزه اقامت توریستی برای ایرانیان الزامیست. اگر مسافر ایرانی از این قانون تبعیت نکرده و بیش از مدت زمانی مجاز در ترکیه اقامت داشته، ملزم به پرداخت جریمه  و همچنین پاسخگویی به آفیسر مرزی فرودگاه ضمن سرپیچی از قانون خواهد بود.

شهروندان ایرانی با اجاره خانه در این کشور، می‌توانند برای اقامت قانونی توریستی در ترکیه اقدام نمایند.

به همین علت شهروندان ایرانی با ارائه مدارک زیر می‌توانند نسبت به اخذ اقامت موقت توریستی ترکیه در مدت زمان ۶ ماه تا حداکثر ۲سال درخواست دهند:

  • قرارداد رسمی اجاره‌خانه در ترکیه با اعتبار یک‌ساله یا برگه تائیدیه هتلی در ترکیه مبنی بر اقامت فرد برای مدت زمانی یک‌ساله به نام شخص متقاضی (طبق قوانین دولتی این کشور تا ۳ نفر و در بعضی موارد بیشتر نیز می‌توانند با یک قرارداد رسمی اقامت خود را اخذ کنند)
  • پاسپورت و کپی پاسپورت
  • بیمه سلامت یک‌ساله
  • برگه دریافت شماره مالیاتی از vargi numurasi
  • ۴قطعه عکس رنگی جدید برای کارت اقامت
  • برگه تائید صحت قرارداد اجاره‌نامه توسط دفترخانه رسمی
  • فیش واریزی به اداره مهاجرت

البته در بعضی مواقع امکان دارد که حتی با ارائه کامل مدارک، درخواست اقامت فرد متقاضی از طرف اداره مهاجرت ترکیه ریجکت شود  و یا به جای مدت  ۱ تا ۲ سال برای مدت ۶ماه برای فرد صادر گردد. در عین حال گردشگران ایرانی که قصد شرکت در کارگاه‌های آموزشی یا دوره‌های زبان ترکی استانبولی را داشته باشند می‌توانند با ارائه مدارک کامل به اداره مهاجرت ترکیه، ضمن دریافت اقامت یک‌ساله و موقت توریستی ترکیه اقدام نمایند.

اخذ اقامت ترکیه از طریق سرمایه گذاری

اخذ اقامت ترکیه از طریق سرمایه گذاری: اگر متقاضی سرمایه گذاری در کشور ترکیه میباشید به طور معمول با سوالات متداولی از این قبیل مواجه شده اید سوالاتی چون؛ حداقل سرمایه ضمن اخذ اقامت در ترکیه چه مقدار است؟ معرفی روش‌های سرمایه گذاری در ترکیه و همچنین بررسی برترین فرصت‌های سرمایه گذاری در این کشور؟ پاسخ این سوالات و همچنین نکات مهم در رابطه با سرمایه گذاری در ترکیه از قبیل شرایط و قوانین، مزایای سرمایه گذاری و انواع روش های سرمایه گذاری در کشور ترکیه شرح داده میشود.
سرمایه گذاری در کشور خارجی ریسک‌ها و همچنین منافع خاص خود را دارد، در نتیجه هنگامی که قصد سرمایه گذاری در یک کشور خارجی را دارید، بایستی تمامی جوانب مثبت و منفی را در آن کشور مد نظر گرفت و بطور دقیق بررسی کرد.
به طور معمول از جمله نگرانی‌های سرمایه گذاران در زمینه سرمایه گذاری در کشورهای خارجی میتوان به امنیت سرمایه گذاری اشاره نمود. علاوه بر کسب سود بسیار حائز اهمیت است که سرمایه اولیه نیز حفظ گردد. دوری از فساد از استانداردهای سرمایه گذاری است. اما متاسفانه برخی از سازمان‌های دولتی و خصوصی در کشور ترکیه از فساد بالایی رنج میبرند و رشوه دریافت میکنند. از آنجایی که امنیت سرمایه گذاری در یک کشور خارجی را می توان از سیستم قضایی آن کشور تشخیص داد، بسیار حائز اهمیت است که سیستم قضایی به دور از فساد باشد. ولی متاسفانه میزان فساد در سیستم قضایی ترکیه بالاست و استقلال عمل ندارد.

با توجه به این شرایط ایران و ترکیه توافق نامه‌های دو جانبه تجاری امضا نموده‌اند که امنیت سرمایه گذاری شما را تا حدودی تضمین میکند و سرمایه گذاری در ترکیه را تسهیل مینماید. این توافق نامه‌ها عبارتند از:

با مشخص نمودن استانداردهای تجاری، تضمین مینماید که محیط مناسب اقتصادی برای سرمایه گذاران فراهم گردد. این قرارداد تضمین می کند که اموال سرمایه گذار مصادره نگردد مگر در برخی موارد استثنایی که بعد از طی مراحل قانونی امکان دارد اموال سرمایه گذار برای منافع عمومی مصادره گردد.

تضمین می‌کند که مالیات فقط در یکی از دو کشور پرداخت گردد و شخص سرمایه گذار در هر دو کشور ترکیه و ایران ملزم به پرداخت مالیات نباشد.

اخذ اقامت در ترکیه از طریق کار

برای دریافت اقامت ترکیه از طریق کار باید از کارفرمایی در کشور ترکیه پیشنهاد کاری داشته باشید. شهروندان ایرانی به علت امکان سفر بدون‌ ویزا به ترکیه تا مدت زمان ۹۰ روز میتوانند به صورت حضوری و یا مجازی در کاریابی‌های بین المللی ترکیه اقدام به جستجوی کار کرده و یا از طریق وبسایت‌های ارائه دهنده فرصت‌های شغلی در کشور ترکیه مراجعه کنند.

بعد از جستجو و پیدا کردن کار مناسب و اخذ موافقت کارفرمای ترکیه ای، کارفرما باید درخواست جذب نیروی خارجی را در طی ۱۰ روز کاری در سایت وزارت کار و امنیت اجتماعی ترکیه به ثبت رسانیده و سپس کارجو تا ۹۰ روز فرصت خواهد داشت تا درخواست خود را در کنار تمامی مدارک مورد نیاز به سفارت ترکیه تحویل دهند و کارت اقامت خود را به همراه ویزای کار ترکیه دریافت نمایند. و همچنین لازم به ذکر است دانستن زبان ترکی به علت اندک بودن فرصت‌های شغلی به زبان انگلیسی جزو امتیازات و الزامات کار در کشور ترکیه میباشد.  ویزاهای کاری دیگری چون: ویزای کار هنرمندان، ورزشکاران، خبرنگاران، تعمیرکاران فنی و اساتید دانشگاه نیز برای کار در ترکیه وجود دارند.

اخذ اقامت ترکیه از طریق تحصیل :

یکی از روش های اخذ اقامت در ترکیه از طریق تحصیل میباشد تحصیل در دانشگاه های معتبر این کشور یکی از راه های اخذ اقامت است که همچنین به دلیل نزدیک بودن از بعد مسافتی میتواند انتخاب مناسبی باشد.تحصیل این کشور به صورت دولتی بوده و هر مقطع شرایط سنی خاصی را میپذیرد.

دور پیش دبستانی تا 6 سالگی

دوره دبستان از 6 تا 14 سالگی

و در دبیرستان ها و هنرستان ها از 14 تا 18 سالگی امکانپذیر میباشد .دبیرستان ها در ترکیه به 6گروه تقسیم میشوند که عبارتند از :

  • گروه عمومی Duz Liseleri
  • آناتولی Anadolu Lisereli
  • ویژه Super Lisereli
  • علوم وفنون Fen Lisereli
  • هنرستان Meslek Lisereli
  • مدارس خصوصی Ozel Lisereli

 

 

 

برخی از مشاغل مورد نیاز در ترکیه:

کارشناس اقتصادی

IT و مهندس کامپیوتر

مدیر رستوران های زنجیره ای

مهندس

برای مشاهده مقالات بیشتر بر روی لینک های مشخص شده کلیک کنید:

یادگیری زبان ترکی استانبولی، آزمون یوس ، زبان ترکی استانبولی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *