انواع غذاهای ترکیه‌ای

یکی از لذت هایی که در سفر میتوانید تجربه کنید خوردن غذاهای معروف و خوشمزه آن کشور میباشد .غذاهای ترکیه ای با مزاج ایرانی ها سازگار بوده و شما میتوانید با خیال راحت این غذاهارا سفارش دهید یا دست یه کار شده و خودتان آن را بپزید در ادامه عذاهای معروف ترکیه ای را به شما معرفی میکنیم.با ما همراه باشید.

غذاهای ترکیه ای :

غذاهای ترکیه‌ای از جمله تفریحات سفر به ترکیه است که با تست کردن آن لذت سفر چندین برابر میشود. اگر قصد سفر به کشور ترکیه را دارید، غذاهای محلی کشور ترکیه را امتحان نمایید، زیرا علاوه بر تنوع بسیار خوراکی‌ها، با ذائقه‌ی ایرانیان هم سازگار است و سفری به یاد ماندنی را برایتان ثبت خواهد کرد، بنابراین با ما در ادامه‌ی این مقاله همراه باشید تا با چند غذاهای محلی ترکیه و معروف‌ترین غذای ترکیه که نمیتوان آن را از دست داد آشنایی بیشتری پیدا کنید.

چند غذای محلی ترکیه که نمیتوان از دست داد:

  • دونر

دونر از جمله غذاهای ترکیه‌ای است و البته غذای ملی آلمان هم است که به اشکال گوناگون سرو می‌گردد. گوشت این ساندویچ خوشمزه به‌آرامی پخته و به طور معمول در تهیه‌ی آن از گوشت بره، گوساله و مرغ استفاده می‌گردد.

می‌توانید دونر را به‌ طور دوروم (کباب پیچیده‌شده در نان لواش) یا اسکندر کباب (دونر به همراه نان پیده و ماست و سس گوجه و کره) میل نمایید. دونر خوشمزه‌تر از ساندویچ‌های مک دونالد میباشد!

 

  • ایچلی کوفته

ایچلی کوفته از دیگر غذاهای ترکیه‌ای است. این غذای خوشمزه و ترد از بلغور تهیه می‌گردد و مواد میانی کوفته مغز دار را گوشت چرخ‌کرده، پیاز، جعفری و بلوط تشکیل می‌دهد.

 

  • لاهماجون

لاهماجون از دیگر غذاهای ترکیه‌ای است که بعضی از افراد آن را به‌اشتباه پیتزای ترکی میدانند، شباهت زیادی با پیتزای کلاسیک ایتالیایی ندارد.

طرز تهیه‌ی لاهماجون، گوشت چرخ‌کرده و طعم‌دارشده را بر روی لایه‌ی نازکی از خمیر پراکنده کرده و پیش از پیچیدن خمیر، به مقدار کافی آب‌لیموی تازه و همچنین جعفری خردشده به آن اضافه می‌نمایند. لاهماجون را با قیمتی کم در اغلب رستوران‌های شهر میتوانید بیابید. در حین سفر، لاهماجون انتخاب مناسبی برای ناهار و یا میان‌وعده است.

 

  •  مزه

پیش‌غذاها تنوع بسیاری دارند. در میان مزه‌های موجود می‌توان به کوپوگلو (بادمجان سرخ‌شده با ماست و سس گوجه فرنگی)، فاوا (لوبیای پخته و له‌شده)، موهامارا (سسی به همراه فلفل قرمز، گردو، آب‌لیمو وعصاره‌ی انار) و انواع مختلف سالادها اشاره نمود.

 

کباب ها از غذاهای پرطرفدار در هر کشوری میباشد کباب های ترکیه ای از این قانون مستثنا نیستند ان ها را امتحان کنید

  •  کباب‌های ترکیه ای 

کباب از غذاهاییست که در ترکیه لذت خوردن انواع گوناگون آن را میتوانید تجربه نمایید. انواع کباب‌های ترکی را در زیر مشاهده میکنید:

  1. بیتی بیف: گوشت بره‌ی کباب‌شده‌ای که داخل نان لواشی پیچیده شده و به همراه ترکیب ماست و سس گوجه‌فرنگی سرو می‌گردد.
  2. شیش کباب: تکه‌های گوشت مرغ و یا بره‌ای که پس از طعم‌دار شدن بر روی سیخ کبابی می‌شوند.
  3. آدانا و اورفا: گوشت بره‌ی‌ای طعم‌دارشده‌ای که به دو حالت معمولی و تند که بر روی سیخ مخصوص گریل می‌گردد.
  4. اسکندر کباب: از کباب‌های مشهور ترکیه‌ای میباشد که شما می‌توانید آن را در اغلب رستوران‌ها سفارش بدهید. طرز تهیه‌ی این کباب، فیله‌ی گوشت بره‌ای در سس گوجه‌فرنگی پخته و با برنج و یا نان پیتا و ماست سرو می‌گردد.

 

غذاهای ترکیه ای  بسیار خوشمره میباشد و با مزاج ما سازگار است حتما انها را امتحان کنید.

  •  مانتی

مانتی از جمله دیگر غذاهای ترکیه‌ای است که از مکعب‌های کوچک و خمیری تشکیل شده که با گوشت چرخ‌کرده پر می‌گردد و پس از جوشاندن در آب، به همراه ماست و سسی که از روغن، پاپریکا، سیر و نعناع، تشکیل شده سرو می‌گردد. مانتی ظاهر و طعمی منحصربه‌فرد دارد.

 

  •  بالیک اکمک

این ساندویچ ماهی از جمله بهترین ساندویچ‌های ترکیه میباشد که با ماهی گریل‌شده، پیاز و سالاد تهیه می‌گردد.

 

 

  • کارنی یاریک

کارنی یاریک از جمله غذاهای رایج در رستوران‌های بازاری ترکیه ای است. طرز تهیه‌ی کانی یاریک پس از سرخ‌کردن بادمجان، درون آن را با گوشت مزه‌دار شده و جعفری پر می‌نمایند (همانند دلمه‌بادمجان ایرانی) و سس گوجه را بر روی سطح مواد پخش می‌نمایند. کارنی یاریک همراه برنج و گوجه‌فرنگی هم خیلی خوشمزه خواهد بود.

 

از دیگر غذاهای ترکیه ای که بسیار خوشمزه میباشد عبارتند از :

  •  کادین بودوکوفته

کادین بودوکوفته از جمله غذاهای ترکیه‌ای است و نوعی کوفته میباشد که برای تهیه‌ی آن گلوله‌های کوچک گوشت را در داخل تخم‌مرغ و آرد غلتانده و سرخ می‌کنند.

 

  •  هونکار بَیَندی

غذایی خوشمزه و کامل میباشد. هونکار بَیَندی برگرفته از تکه‌های گوشت بره میباشد که بر روی مخلوطی از پوره‌ی بادمجان، کره و پنیرِ کاشار ذوب‌شده، سرو میگردد.

 

  • کوزو تَندیر

از جمله غذاهای محلی ترکیه میباشد که برای تهیه‌ی آن، بره‌ی درسته را در داخل تنور آویزان می‌نمایند تا به‌‌آرامی بپزد. کوزو تَندیر با گوشت لطیف تهیه میشود و با ایچ پیلاو (برنج با تکه‌های جگر، آجیل و نوعی کشمش) و یا سیب‌زمینی و ماست سرو میگردد.

 

  • ایزگارا بالیک

اگر به ترکیه سفر نمایید و این ماهی تنوری را امتحان نکنید، سفر شما ناقص است! بالیک در زبان ترکی به‌معنی ماهی میباشد. ایزگارا بالیک از کباب‌کردن ماهی‌های فصل همانند هامسی (ماهی کولی)، لِورِک (ماهی خاردار)، ایستاوریت (اردک ماهی)، پالاموت (ماهی ماکرل)، چوپرا (ماهی سیم) و لوفِر (ماهی آبی رنگ) تهیه می‌گردد.

 

  •  پیده

پیده نیز غذایی ترکیه ایست که از خمیرهای قایقی‌شکل تنوری تشکیل شده که با مواد گوناگون همانند گوشت طعم‌دارشده و یا اسفناج، تخم‌مرغ و سوجوک (سوسیس مخصوص و تند ترکی) و یا کوش‌باشی (تکه‌های کوچک گوشت گوساله‌ی طعم‌دارشده) پر می‌گردند.

 

  • یاپراک سارما (دلمه‌ی برگ)

یاپراک سارما نیز از غذاهای معروف ترکیه ایست که با برگ‌ درخت انگور، کلم ، برگ چغندر، پخته و با گوشت برنج و مغزهای خوراکی و کشمش ترکیب شده و بعد پیچیده می‌شود. برای تهیه این غذا از فلفل‌دلمه‌ای، کدو حلوایی و بادمجان نیز میتوان استفاده کرد.

 

غذاهای ترکیه ای :

  • سوبورکی

بورک از لایه‌هایی خمیری نازک که به همراه مواد گوناگون همانند گوشت و سیب‌زمینی پر شده، اسفناج، تهیه می‌گردد. لایه‌های خمیر در بورَک به طور معمول پس از سرخ‌شدن ترد می‌شوند. برای تهیه‌ی سوبورکی، نخست لایه‌های خمیری جوشانده می‌شوند و همین سبب خواهد شد که بورک پس از پختن نرم باشد.

 

  • مِنِمِن

مِنِمِن از جمله صبحانه‌های سنتی ترکیه میباشد. این نوع املت از ترکیب تخم‌مرغ و سبزیجات تهیه شده و به‌صورت گرم و همراه نان سرو می‌شود.

 

خوردنی های معروف ترکیه ای :

  •  باقلوا

باقلوا نیز نوعی از دسر شیرین و پر از مغزهای روغنی میباشد که خوشمزه‌ترین نوع آن را بایستی در کشور ترکیه امتحان نمایید. این دسر بیشتر با پسته تزیین میگردد. توصیه میشود که باقلوا را حتما تازه میل نمایید.

  •  گوللاچ

گوللاچ از جمله دسرهای سنتی میباشد و از غذاهای محلی ترکیه میباشد که در ماه رمضان بیشتر مورد مصرف قرار میگیرد. گوللاچ از خمیر، شیر، گلاب، آجیل و دانه‌های انار تهیه میگردد. ممکن است در انواع گوناگون این دسر، از دیگر میوه‌ها و یا حتی حبوبات نیز استفاده گردد.

  •  لوکوم

لوکوم نیز از دسر‌های معروف ترکی است که پر از مغز بادام است و طعم‌های گوناگونی دارد. به طور معمول مقدار بسیاری پودر شکر روی آن پاشیده می‌گردد. تلاش کنید به‌جای لوکوم بسته‌بندی‌شده، لوکوم تازه را خریداری نمایید، زیرا که لوکوم‌های بسته‌بندی‌شده به‌ علت قرار گرفتن درمعرض نور و داشتن مقدار بسیاری شکر، به طور معمول نسبت به لوکوم تازه، خشک میباشند.

  •  پیلاو (پلو)

پیلاو از جمله غذاهای ترکیه‌ای خوشمزه است. در تهیه‌ی این برنج‌ها از کره استفاده میگردد و چرب و برشته بودن پلو، آن را به دسته خوشمزه‌ترین غذاهای محلی ترکیه تبدیل کرده است. پیلاو را میتوانید به همراه ماست بخورید و از طعم منحصربه‌فرد آن لذت ببرید.

از غذاهای ترکیه ای که میتوانید لذت ببرید

  •  کوکورچ | Kokoreç

کوکورچ غذایی از عشایر دارای گله‌های گوسفند در آسیای مرکزی میباشد و مسافران سال‌ها آن را به آناتولی و همچنین کشور ترکیه وارد نموده‌اند. کوکورچ در طی ۱۰۰ سال به غذایی سنتی تبدیل شده و در دسته خوشمزه ترین غذاهای ترکیه قرار دارد. از آن جایی که انسانها هیچ قسمتی از حیوانات را دور نمی‌اندازند و از آن استفاده میکنند و میخورند، عشایر نیز راه را برای احیای روده گوسفند یافته‌اند و آن را بر روی آتش کباب مینمایند. روده ها در این غذا به قطعاتی کوچک تقسیم میشوند و با آویشن، نمک، پونه کوهی، فلفل و بیشتر اوقات گوجه فرنگی و جعفری تازه مخلوط میگردد. سپس این مخلوط را به یک رول نان اضافه مینمایند تا یک ساندویچ درست گردد.

  •  گزلمه | Gözleme

درواقع گزلمه همان نان‌ها و یا فتیرهای ما ایرانیان می‌باشد که در ترکیه و آناتولی پخت میگردد. برای پختن آن مواد داخل نان را میتوانید خودتان انتخاب نمایید. می توانید درون نان را با موادی همانند پنیر سفید، سیب زمینی، پیاز و یا حتی گوشت نیز انتخاب نمایید. این نان در زمان پخته شده با کره محلی طعم دار میگردد که میتواند صبحانه و یا میان وعده‌ای مقوی باشد.

  • گوللاچ

یکی از دسرهای سنتی شهر ترکیه میباشد که در ماه رمضان بیشترین استفاده را دارد مواد تشکیل دهنده ی این غذا خمیر ، شیر و گلاب ، اجیل و دانه های انار میباشد که ممکن است از سایر میوه های دیگر در این دسر استفاده شود.

  • لوکوم :
  • این دسر طعم های مختلفی دارد و پر از بادام میباشد و روی آن به مقدار زیادی پودر شکر پاشیده شده است..لوکوم های تازه نرم تر و خوشمزه تر هستند سعی کنید لوکوم های تازه را خریداری کنید.
  • پیلاو (پلو)
  • یکی از غداهای خوشمزه ترکیه میباشد و به عنوان یک غذای محلی از ان یاد میوشد در تهیه ی این غذای محلی از کره استفاده میشود و یکی از غذاهای چرب و برشته میباشد که طرفداران زیادی دارد و شما میتوانید این غذا را با ماست بخورید و از ان لذت ببرید.
  •  کاییسی تاتلیسی (شیرینی قیصی)
  • یکی از دسرهای معروف ترکیه میباشد که با استفاده از زرد آلوی خشک شده و اجیل و خامه میباشد که طعم بسیار خوبی دارد
  • باکلالی اِنگینار
  • مواد این غذا از کنگر فرنگی با سس و روغن و اب لیمو میباشد این غذا به همراه جعفری و لوبیا سرو میشود که ااین غذا به عنوان یک میان وعده سبک در فصل های گرم سال استفاده میشود.
  • کیک موزاییکی
  • این نوع کیک که از سس شکلات و بیسکوییت خرد آماده میشود و طعمی فوق العاده دارد این کیک را در کافه و قنادی ها به راحتی میتوانید پیدا کنید.

 

14 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید