لوگو پروان آکادمی

زبان ترکی استانبولی

تاریخچه زبان ترکی

زبان ترکی استانبولی یکی از خانواده زبان­های آلتایی است که  مردم بسیاری از بالکان تا منطقه دریای خزر به آن تکلم دارند. براساس مستنداتی چون خطوط میخی کشف شده از کتیبه های سومری، می توان بیان کرد که قدمت این زبان به 8500 سال قبل برمی­گردد. زبان های فارسی و عربی در زمان عثمانی تأثیر بسزایی بر زبان ترکی داشتند ولی در زمان آتاتورک بسیاری از کلمات فارسی و عربی از زبان ترکی حذف شد و الفبای این زبان که شکل فارسی داشت به لاتین تغییر پیدا کرد. در حال حاضر حدود 88 میلیون نفر در جهان به عنوان زبان اول یا دوم به ترکی تکلم می کنند. از سال 1982 زبان ترکی استانبولی زبان رسمی کشورترکیه می باشد.

 

 

زبان ترکی استانبولی، زبان رسمی و غیر رسمی کدام کشور هاست؟

زبان رسمی قبرس جنوبی، یونانی و ترکی استانبولی است؛ البته بدلیل پاره ای مشکلات سیاسی و اقتصادی در این کشور زبان ترکی استانبولی مهجور مانده است. از دیگر مناطقی که به این زبان تکلم می کنند می توان به شمال عراق (استان کرکوک)، مناطق غربی مقدونیه و بخش های عمده ای از کوزوو و قسمتهایی از رومانی اشاره کرد.

در برخی کشورها هم زبان ترکی به‌صورت غیر رسمی وجود دارد؛ مثل کشور بلغارستان که زبان مادری ده درصد از جمعیت این کشور، زبان ترکی است و همینطور کشور یونان که در بخش هایی از آن، مردم به زبان ترکی صحبت می کنند.


پکیج آموزش ترکی استانبولی دوره مقدماتی


گویش های زبان ترکی

در اصل ریشه این دو زبان یکی بوده است. جدا از تفاوت در لهجه مناطق مختلف که هنوز هم وجود دارد، اختلاف عمده این دو زبان به زمان از بین رفتن امپراطوری عثمانی باز می گردد و از آنجا که این تغییرات فقط در ترکیه انجام می شد. ترک زبان های ساکن آذربایجان که در ایران و شوروی سکونت داشتند از این تغییرات مصون ماندند . با گذشت زمان و ورود کلمات و عبارات جدید مرتبط با فناوری و تکنولوژی و غیره به به زبان ترکی کشورهای شوروی، ایران، ترکیه و بعدها آذربایجان، تفاوت زبان ترکی در این کشورها بیشتر و بیشتر شد. باید خاطر نشان کرد که تلاش های شوروی برای جداکردن نژادی مردم منطقه آذرباییجان باعث شد که سرو کار مردم این منطقه بیشتر با زبان روسی باشد و همین امر هم موجب متفاوت شدن زبان ترکی مردم آن منطقه با ایران شد.

تفاوت های ترکی آذری و ترکی استانبولی

این سؤال همیشه بین دوستداران زبان ترکی و آن هایی که علاقه مند به یادگیری زبان ترکی استانبولی هستند، مطرح است که بین این دو زبان چه تفاوت هایی وجود دارد ؟ آیا کسانی که ترکی آذری را می دانند، می توانند سریع تر ترکی استانبولی را یاد بگیرند یا خیر؟ در ادامه تفاوت های بین دو زبان ترکی استانبولی و ترکی آذری را به صورت جداگانه بیان می کنیم تا به جواب این سؤالات دست یابیم:

فهم مشترک بین دو زبان ترکی و آذری :

یک آذری زبان ایرانی تا حدود زیادی می تواند مکالمات معمول یک فرد به زبان ترکی استانبولی را درک کند. البته باید توجه داشت این قضیه ارتباط اساسی به موضوع مکالمه آن ها دارد. اگر مکالمات، رسمی بوده و یامربوط به موضوعات مربوط به علم و تکنولوژی، فنآوری، فرهنگ سینما، موسیقی و موضوعات تخصصی دیگری باشد این فهم مشترک اتفاق نمی افتد یا بسیار به سختی اتفاق می افتد.

-تفاوت های ساختاری و گرامری بین دو زبان:  

برای دوستداران زبان ترکی استانبولی که زبان ترکی آذری را می دانند جای بسی خوشحالی است که بیان کنیم تفاوت ساختاری بین دو زبان آذری و استانبولی بسیار کم است و یکی از تفاوت ها همانطور که پیش تر بیان شد به واژگان و نحوه تلفظ آن ها بر می گردد. بنابراین آذری زبان ها با آگاهی و کسب دانش کلمات به راحتی و در زمانی کوتاه می توانند ترکی استانبولی را یاد بگیرند.

تفاوت در خط نوشتاری بین دو زبان: 

یکی از تفاوت های عمده در دو زبان، تفاوت در خط می باشد. ترک های ایرانی زبان ترکی را به شکل عربی می نویسند ولی ترک های استانبولی به صورت لاتین. ایرا نی ها به واسطه آشنایی با زبان فارسی بیشتر در معرض فارسی شدن زبان ترکی هستند و به همین دلیل تفاوت های عمده ای بین این دو زبان در حال حاضر دیده میشود.

تفاوت های گویشی بین زبان ترکی و زبان آذری :

داشتن یک ریشه مشترک بین ترک زبانان باعث شده است که این دو زبان شباهت های بسیاری به همدیگر داشته باشند و تفاوت هایی در لهجه یا گویش باعث متفاوت بودن میشود که بسیار جزئی میباشد. اما امروزه با تصرف زبان های لاتین بین ترک زبانان و همچنین تصرف زبان فارسی بین ترک زبانان ایرانیان باعث شده است. این زبان ها مثل قبل شباهت های قبل را نداشته باشند و دستخوش تغییر و تحول شده باشند. اما زبان ترکی استانبولی کمتر تحت تاثیر زبان های دیگر قرار گرفته است و اصالت خود را تا حدودی بیشتر حفظ کرده است.

دلایل فراگیری زبان ترکی استانبولی :

امروزه استقبال عمومی به یادگیری این زبان در کشورمان رو به رشد است. فراگیری زبان ترکی استانبولی دلایل و علت های متفاوتی می تواند داشته باشد که در زیر به چند مورد از مهمترین دلایل آن اشاره می کنیم:

  • تحصیل در ترکیه :

از آن جا که برخی از دانشگاه های ترکیه بسیار معتبر هستند .افراد زیادی به دنبال تحصیل در این کشور می‌باشند .ارزان تر بودن و ساده تر بودن شرایط تحصیل در این کشور به نسبت کشورهای دیگر و همین طورنزدیکی  به ایران از لحاظ بعد مسافتی و فرهنگی هم مزید بر علت می باشند.


دانشگاه های معروف ترکیه


 

  •  کار:

برای پیدا کردن موقعیت های خوب شغلی در ترکیه بهتر است به هر دو زبان ترکی استانبولی و انگلیسی تسلط داشته باشید. مسلما تسلط به زبان ترکی استانبولی برای کسب درآمد بیشتر در این کشور به شما شانس بیشتری خواهد داد.

  • سفرهای تفریحی

از آنجایی که مردم ترکیه به زبان انگلیسی آشنایی زیادی ندارند. بهتر است برای ارتباط هر چه بهتر با مردم که منجر به بیشتر لذت بردن شما از سفر می شود قبل از سفر، این زبان را یاد بگیرید تا در مواردی از قبیل خرید یا سفارش به مشکل برنخورید و بتوانید مقصود خود را به مخاطب برسانید.


حتما بخوانید :جاذبه های گردشگری ترکیه


  • فیلم و سریال:

برای اینکه بتوانید از شبکه های ترکی فیلم ها و سریال های ترکی مورد علاقه خود را ببینید یادگیری زبات ترکی یک لازمه می باشد.

  • مهاجرت  به ترکیه :

برای مهاجرت و زندگی کردن در هر کشوری شرط اول یادگرفتن زبان مردم آن کشور است چرا که زندگی کردن بدون ارتباط برقرار کردن با مردم ممکن نیست و لازمه ارتباط، زبان می باشد.

  • سفر به ترکیه

برای مهاجرت به این کشور و تامین نیاز های روزمره خود باید بتوانید با مردم ارتباط برقرار کنید. لازمه برقرای ارتباط زبان است. بنابراین اگر قصد مهاجرت به این کشور را دارید از همین الان یادگیری را شروع کنید.

  •  تجارت :

به دلیل روابط اقتصادی گسترده با کشور ترکیه بازرگانان و تاجران ایرانی برای برقراری ارتباط هر چه بهتر باید به زبان ترکی استانبولی مسلط باشند

  • علاقه به فرهنگ و تاریخ:

برای دوستداران فرهنگ و تاریخ ترکیه خواندن کتاب های تاریخی یک لازمه می باشد و مطالعه .این کتب جز با یادگیری زبان ترکی میسر نخواهد شد[/vc_column_text][vc_cta h2=”اطلاعات تکمیلی پکیج آموزش ترکی استانبولی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *